Finnvera sijoitti luunmurtumien ehkäisyyn - Bindex
Finnvera sijoitti luunmurtumien ehkäisyyn

Finnvera on tehnyt pääomasijoituksen osteoporoosin diagnostiikkalaitetta kehittävään Bone Index Finland Oy:öön. Kuopiolainen Bone Index Finland tarjoaa uuden ratkaisun osteoporoosin toteamiseen. Yhtiö on kehittänyt maailman ensimmäisen taskukokoisen Bindex-laitteen kuoriluun paksuuden mittaamiseen. Ultraääniteknologiaa ja takaisinsirontamenetelmää käyttävällä laitteella voidaan riskitekijöiden ja kuoriluun paksuuden avulla diagnosoida osteoporoosi. Suomessa laitteen kliiniset tutkimukset ovat loppusuoralla. Nyt saatu pääomarahoitus tullaan käyttämään muun muassa kansainvälisten kliinisten tutkimusten aloittamiseen ja kaupallisen tuotteen muotoiluun.

”Kuopiossa Itä-Suomen yliopistossa on osteoporoosia tutkittu jo 20 vuotta, mikä antaa yrityksellemme vahvan tieteellisen pohjan”, kertoo Bone Index Finlandin toimitusjohtaja Ossi Riekkinen.

”Bone Index Finlandin tuotteella saadaan merkittävää hyötyä perusterveydenhuollolle, ja uskon että yrityksellä on erinomaiset mahdollisuudet kansainväliseen menestykseen”, sanoo Finnveran pääomasijoitustoiminnan manageri Matti Eskelinen.

‹ Takaisin uutiset sivulle